Publisert: 21. november 2016
Ønsker oppdrettsnæringen, forskere og politikere å satse på genredigering? Er regelverket for genmodifisert mat tilpasset de nye metodene som nå tas i bruk? Og vil norske forbrukere kjøpe genredigert laks?
Tid: Tirsdag 22. november kl. 18-20
Sted: MESH, The Lounge, Oslo (Tordenskiolds gate 3)
Arrangører: Bioteknologirådet og Tekna biotek
Program og panel:
- Kort intro om CRISPR / Sigrid Bratlie Thoresen, seniorrådgiver i Bioteknologirådet
- Avlsarbeid på oppdrettslaks i dag / Odd Magne Rødseth, Aquagen
- Bruk av CRISPR på oppdrettslaks / Anna Wargelius, forsker, Havforskningsinstituttet
- Næringens innstilling til bruk av CRISPR i avlsarbeid på oppdrettslaks /Henrik Stenwig, direktør for miljø og helse, Sjømat Norge
- Miljøperspektiver på CRISPR-laks / Gaute Eiterjord, nestleder i Natur og ungdom og styremedlem i Nettverk for GMO-fri mat og fôr
- Heidi Nordby Lunde, Høyre
Ordstyrer: Ole Johan Borge, direktør i Bioteknologirådet