Publisert: 28. mai 2014

1. juni 2014 skiftet Bioteknologinemnda navn til Bioteknologirådet.

Portrett
Bioteknologirådets leder Kristin Halvorsen

Leder Kristin Halvorsen og resten av de 15 rådsmedlemmene fortsatte  i sine verv.

– Det nye navnet, Bioteknologirådet, er mer dekkende for vårt oppdrag. Vi avgjør ikke saker, men skal gi råd, sier Kristin Halvorsen.

Det er Stortinget som har bestemt at navnet skal endres.

Bioteknologirådet er et frittstående, rådgivende organ for myndighetene og befolkningen. Organet har eksistert i 24 år, og gir råd, tilbyr informasjon og inviterer til debatt om bruk av moderne bioteknologi.

Blant temaene Bioteknologirådet arbeider med, er genmodifisert mat, assistert befruktning, syntetisk biologi, stamceller, gentesting, fosterdiagnostikk og genmodifiserte planter og dyr. Bioteknologirådet har sju ansatte ved sekretariatet i Oslo.

Frem mot august 2015 skal Bioteknologirådet ta stilling til en rekke kontroversielle spørsmål om medisinsk bioteknologi, for eksempel om eggdonasjon bør tillates i Norge og hvem som bør få tilgang til fosterdiagnostikk. Bioteknologiloven skal nemlig evalueres, og Helse- og omsorgsdepartementet har bedt Bioteknologirådet spille en sentral rolle i denne prosessen. Bioteknologirådet vil invitere til bred debatt og drøfte etiske spørsmål knyttet til loven.

LES MER: Spørsmål og svar om Bioteknologirådet

I forbindelse med navneskiftet tas en ny nettadresse i bruk: bioteknologiradet.no

Direktør Sissel Rogne leder Bioteknoloirådets sekretariat.
Direktør Sissel Rogne leder Bioteknologirådets sekretariat.

Pressekontakt:

Hallvard Kvale, kommunikasjonssjef i Bioteknologirådet, tlf 976 900 76