Publisert: 21. november 2016

Ønsker oppdrettsnæringen, forskere og politikere å satse på genredigering?  Er regelverket for genmodifisert mat tilpasset de nye metodene som nå tas i bruk? Og vil norske forbrukere kjøpe genredigert laks?

Tid: Tirsdag 22. november kl. 18-20
Sted: MESH, The Lounge, Oslo (Tordenskiolds gate 3)
Arrangører: Bioteknologirådet og Tekna biotek

Program og panel:

  • Kort intro om CRISPR / Sigrid Bratlie Thoresen, seniorrådgiver i Bioteknologirådet
  • Avlsarbeid på oppdrettslaks i dag / Odd Magne Rødseth, Aquagen
  • Bruk av CRISPR på oppdrettslaks / Anna Wargelius, forsker, Havforskningsinstituttet
  • Næringens innstilling til bruk av CRISPR i avlsarbeid på oppdrettslaks /Henrik Stenwig, direktør for miljø og helse, Sjømat Norge
  • Miljøperspektiver på CRISPR-laks / Gaute Eiterjord, nestleder i Natur og ungdom og styremedlem i Nettverk for GMO-fri mat og fôr
  • Heidi Nordby Lunde, Høyre

Ordstyrer: Ole Johan Borge, direktør i Bioteknologirådet