Publisert: 17. februar 2017

banner 1

Crispr, stamceller, kloning, DNA-testing, etikk

Dato og tid: 20. april kl. 10-15
Sted: Hotell Scandic City, Bergen
Arrangør: Fagnettverk for realfag, Hordaland fylkeskommune og Bioteknologirådet

Kurset er gratis, og lunsj blir servert. Detaljert program kommer. 

Påmelding her. 

Utviklingen innen bioteknologisk forskning og behandling går raskt. Det siste året har det særlig skjedd mye innen muligheter for å endre gener i planter, dyr og mennesker. Vi har fått ny kunnskap om fosterutvikling, og nye metoder innen assistert befruktning har blitt tatt i bruk. Bioteknologi regnes blant de eksistensielle vitenskapene fordi den har potensiale til å omforme våre grunnleggende livsvilkår.

Bioteknologirådet gir råd til myndighetene og fagmiljøer om bruk av bioteknologi på mennesker, planter og dyr. Metodene er regulert i bioteknologiloven og genteknologiloven. I tillegg skal vi bidra til debatt og formidling.

Lærere og elever har alltid vært en spesielt viktig målgruppe for vårt arbeid. På denne fagdagen vil vi ta for oss noen sentrale områder innen bioteknologi. Vi har tatt utgangspunkt i læreplanen, og vil gi et bilde av hvor forskningen og behandlinger står i dag.

Kurset vil fokusere både på de biologiske og mer tekniske sidene av ny kunnskap, men også trekke inn etikk og bredere samfunnsperspektiver. Derfor ser vi gjerne at også lærere fra andre fag enn naturfagene kommer på kurset.

Det blir en blanding av foredrag, gruppearbeid og diskusjon i plenum.

Velkommen!