Publisert: 20. april 2019

laksesalat
Hvordan skal teknologien bak fremtidens middag reguleres?

Hvilke muligheter og utfordringer skaper genredigering for norsk matproduksjon? Hvordan bør genredigert mat reguleres? Vi tar diskusjonen på Thon hotell i Arendal 15. august kl. 9-11.

 

Tid: Torsdag 15. august, kl. 9-11 (frokost fra 8.30)
Sted: Thon hotell, Arendal (2. etasje). Kart her!
Arrangører: Bioteknologirådet, AquaGen, Bondelaget, Forbrukerrådet, NCE Heidner Biocluster, Nettverket for GMO-fri mat og fôr, NHO Mat og Drikke, Norsk Landbrukssamvirke, NMBU Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Senter for digitalt liv Norge

Møtet strømmes på våre nettsider og vår Facebook-side.

En rask genteknologisk utvikling gjør at planter og dyr med stadig nye egenskaper blir utviklet i Norge og i utlandet. Griser som ikke blir syke av virussykdommer, planter som er motstandsdyktige mot soppinfeksjoner og mais som vokser bedre i et tørt klima er noen eksempler. Hvilke muligheter og utfordringer gir denne utviklingen for norsk matproduksjon? Hvordan bør genredigert mat reguleres?

Bioteknologirådet overleverte et forslag til en moderne genteknologilov til myndighetene i fjor, etter en bred innspillrunde med mye debatt.

Under Arendalsuka kommer aktører fra forskning, matproduksjon og forbrukerinteresser sammen med politikere for å diskutere.

Medvirkende:

Olaug Bollestad, landbruks- og matminister (KrF)

Stein Erik Lauvås, stortingsrepresentant (Ap)

Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant (FrP)

Marit Knutsdatter Strand, stortingsrepresentant (Sp)

Trine Hvoslef Eide, professor og medlem av Bioteknologirådet

Lars Petter Bartnes, leder av Norges Bondelag

Ola Hedstein, administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke

Aina Valland, direktør samfunnskontakt i Sjømat Norge

Inger Lise Blyverket, direktør for Forbrukerrådet

Aina Bartmann, leder av nettverket for GMO-fri mat og fôr

Trygve Brautaset, professor og leder for Senter for Digitalt Liv Norge og Bioteknologirådet

Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke

 

 

Møteleder: Ole Johan Borge, direktør i Bioteknologirådet

 

Les mer om Arendalsuka her.