Hvilke muligheter og utfordringer skaper genredigering for norsk matproduksjon? Hvordan bør genredigert mat reguleres? Vi tar diskusjonen på Thon hotell i Arendal 15. august kl. 9-11.
Tid: Torsdag 15. august, kl. 9-11 (frokost fra 8.30)
Sted: Thon hotell, Arendal (2. etasje). Kart her!
Arrangører: Bioteknologirådet, AquaGen, Bondelaget, Forbrukerrådet, NCE Heidner Biocluster, Nettverket for GMO-fri mat og fôr, NHO Mat og Drikke, Norsk Landbrukssamvirke, NMBU Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Senter for digitalt liv Norge
Møtet strømmes på våre nettsider og vår Facebook-side.
En rask genteknologisk utvikling gjør at planter og dyr med stadig nye egenskaper blir utviklet i Norge og i utlandet. Griser som ikke blir syke av virussykdommer, planter som er motstandsdyktige mot soppinfeksjoner og mais som vokser bedre i et tørt klima er noen eksempler. Hvilke muligheter og utfordringer gir denne utviklingen for norsk matproduksjon? Hvordan bør genredigert mat reguleres?
Bioteknologirådet overleverte et forslag til en moderne genteknologilov til myndighetene i fjor, etter en bred innspillrunde med mye debatt.
Under Arendalsuka kommer aktører fra forskning, matproduksjon og forbrukerinteresser sammen med politikere for å diskutere.
Medvirkende:
Olaug Bollestad, landbruks- og matminister (KrF)
Stein Erik Lauvås, stortingsrepresentant (Ap)
Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant (FrP)
Marit Knutsdatter Strand, stortingsrepresentant (Sp)
Trine Hvoslef Eide, professor og medlem av Bioteknologirådet
Lars Petter Bartnes, leder av Norges Bondelag
Ola Hedstein, administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke
Aina Valland, direktør samfunnskontakt i Sjømat Norge
Inger Lise Blyverket, direktør for Forbrukerrådet
Aina Bartmann, leder av nettverket for GMO-fri mat og fôr
Trygve Brautaset, professor og leder for Senter for Digitalt Liv Norge og Bioteknologirådet
Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke
Møteleder: Ole Johan Borge, direktør i Bioteknologirådet