Publisert: 6. juni 2019

Laboratoriekjøtt, reint kjøtt, dyrefritt kjøtt og kunstig kjøtt. Kva skal vi eigentleg kalle kjøtt som vert dyrka frå muskelceller? Og vil dyrka kjøtt redusere klimaavtrykket frå matproduksjon?

Tid: Torsdag 6. juni kl. 18-20
Stad: KS Agenda, rom Nordkapp (kart her)
Arrangører: Bioteknologirådet, Ruralis, Nofima, Tekna biotek

Møteleiar: Hilde Mellegård, seniorrådgjevar i Bioteknologirådet

 

Innleiare og panel:

Sissel Rønning, forskar ved matforskinginstituttet Nofima

Rob Burton, seniorforskar ved Ruralis – Institutt for rural og regionsforsking

Per Berg, direktør for FoU og nyskaping i Nortura

Odd Magne Harstad, professor (emeritus) ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU

Christoffer Ringnes Klyve, nestleiar i Framtiden i våre hender

Kristina Lervåg, rådgjevar i Dyrevernalliansen

Mirjam Kammler, nestleiar i Norsk Vegansamfunn

Annechen Bahr Bugge, forskar ved forbrukforskinginstituttet SIFO