Publisert: 6. juni 2019
Laboratoriekjøtt, reint kjøtt, dyrefritt kjøtt og kunstig kjøtt. Kva skal vi eigentleg kalle kjøtt som vert dyrka frå muskelceller? Og vil dyrka kjøtt redusere klimaavtrykket frå matproduksjon?
Tid: Torsdag 6. juni kl. 18-20
Stad: KS Agenda, rom Nordkapp (kart her)
Arrangører: Bioteknologirådet, Ruralis, Nofima, Tekna biotek
Møteleiar: Hilde Mellegård, seniorrådgjevar i Bioteknologirådet
Innleiare og panel:
Sissel Rønning, forskar ved matforskinginstituttet Nofima
Rob Burton, seniorforskar ved Ruralis – Institutt for rural og regionsforsking
Per Berg, direktør for FoU og nyskaping i Nortura
Odd Magne Harstad, professor (emeritus) ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, NMBU
Christoffer Ringnes Klyve, nestleiar i Framtiden i våre hender
Kristina Lervåg, rådgjevar i Dyrevernalliansen
Mirjam Kammler, nestleiar i Norsk Vegansamfunn
Annechen Bahr Bugge, forskar ved forbrukforskinginstituttet SIFO