Publisert: 26. september 2016

Illustrasjonsfoto: iStock
Illustrasjonsfoto: iStock

Utviklingen av teknologien går så raskt at det haster med å ta debatten. Bli med og diskuter fremtidens mat i Forskningsparken tirsdag 18. oktober kl 13.45.

Debatten strømmes direkte.  Klikk her for lenke. 

Genredigering, særlig CRISPR-teknologien, spås å få vesentlig betydning for fremtidens matproduksjon. Mange genredigerte matprodukter er allerede under utvikling, inkludert sykdomsresistente husdyr, avlinger som vokser raskere, allergi-vennlige produkter og mat med lengre holdbarhet. Hva betyr dette for forbrukerne? Hvordan skal slike produkter reguleres, og vil norske selskaper ta i bruk denne nye, kraftfulle teknologien?

Vi tar debatten under årets Cutting Edge-festival i Forskningsparken. Med oss har vi professor Bruce Whitelaw fra Roslin Institute i Edinburgh, som jobber helt i den internasjonale forskningsfronten med utvikling av genredigerte husdyr, og Dr. Margret Engelhard fra Tyskland som jobber i skjæringspunktet mellom det nyeste av genteknologi og EUs regelverk. Vi har også med representanter fra to norske forskningsmiljøer som utforsker mulighetene som ligger i genredigert mat: Forskningssjef Eli Grindflek fra Norsvin og gruppeleder Anna Wargelius fra Havforskningsinstituttet. I tillegg blir det to «debattdueller» – først mellom professor Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg fra NMBU og Gaute Eiterjord fra Nettverk for GMO-fri mat og fôr, deretter mellom forskerne Tage Thorstensen fra NIBIO og Thomas Bøhn fra GenØk.

Debattleder er Bioteknologirådets leder Kristin Halvorsen.

Du trenger inngangsbillett til Cutting Edge-festivalen for å delta. Mer informasjon og påmelding på hjemmesiden til Cutting Edge: www.cuttingedgefestival.no

Les også fra vårt tidsskrift GENialt: Genredigert mat – en juridisk nøtt