Publisert: 12. januar 2018

Seniorrådgiver Hilde Mellegård og kommunikasjonssjef Liv Røhnebæk Bjergene er nye ansettelser i Bioteknologirådet sitt sekretariat.

Liv Røhnebæk Bjergene er ansatt som kommunikasjonssjef i Bioteknologirådet. Bjergene har en mastergrad i utviklingsstudier fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og en bachelorgrad i journalistikk. Bjergene kommer fra en stilling som kommunikasjonsrådgiver ved NMBU. Tidligere har hun vært ansatt som daglig leder og styreleder i miljø- og utviklingsstiftelsen Sofieprisen, vært journalist i Norads fagblad Bistandsaktuelt og Dagsavisen, og jobbet for FNs utviklingsprogram (UNDP). Hun har også vært medeier i og drevet kommunikasjonsbyrået Faktotum Informasjon.

Direktør i Bioteknologirådet, Ole Johan Borge, er svært fornøyd med ansettelsen.

– Det var mange dyktige søkere så vi var privilegerte å kunne velge på øverste hylle. Liv ble valgt på grunn av hennes brede og relevante kommunikasjonsfaglig erfaring med formidling av komplekse naturvitenskapelige tema.

 

Økt kompetanse innen medisin, helse, mat og fôr

Hilde MellegårdHilde Mellegård er nyansatt som seniorrådgiver i Bioteknologirådet og skal hovedsakelig jobbe med saker knyttet til genmodifiserte planter, dyr og mikroorganismer. Mellegård er utdannet veterinær og har en doktorgrad innen mikrobiologi (mattrygghet) fra Norges veterinærhøgskole. Hun har arbeidet med forskning innen mattrygghet, og kommer fra en stilling som leder og forsker ved Senter for mattrygghet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Veterinærhøgskolen.

– Det er et stort pluss for Bioteknologirådet at vi nå får en meget erfaren seniorrådgiver med bakgrunn som veterinær. Hilde vil særlig styrke vår kompetanse knyttet til medisin, helse, mat og fôr noe som vi venter vil være viktige tema for oss fremover, sier Borge.