Publisert: 1. juni 2018

 

Bladet Kapital har rangert kvinnelige toppledere i helsesektoren. Kristin Halvorsen er rangert som nr. 4.

 

–  Bioteknologi er både et spennende og utfordrende område. Rådet har hatt mange saker til behandling og tar initiativ selv når vi ser ny problemstillinger seile opp. Det er flott at vi legges merke til som en viktig stemme i samfunnsdebatten, sier Halvorsen.

Hun har vært leder for Bioteknologirådet siden januar 2014.

«Stor påvirkning»

Kapital peker i sin begrunnelse på hvordan Bioteknologirådet skal bidra med informasjon til publikum og forvaltning, og fremme debatt om de etiske og samfunnsmessige konsekvensene ved bruk av moderne bioteknologi.

«Som leder for Bioteknologirådet har Halvorsen stor påvirkning på alle beslutninger som tas innen dette saksområdet», skriver Kapital i en pressemelding om hvilke kvinner de mener har størst innflytelse på helse i Norge.

I forbindelse med arbeidet med å evaluere bioteknologiloven har Bioteknologirådet evaluert loven, kommet med anbefalinger og vært en sentral høringspartner. Rådet tok i 2017 også initiativ til å evaluere genteknologiloven, og lanserte en uttalelse om hvordan fremtidens genteknologilov kan se ut. Fram til 15. mai i år har rådet arrangert en rekke møter og mottatt innspill om hvordan GMO-regelverket kan endres.

Stoltenberg på 1. plass

Foran seg på listen har Halvorsen direktør ved Universitetet i Oslo, Gunn Elin Aa. Bjørneboe, Cathrine M. Lofthus, administrerende direktør i Helse Sør-Øst, og direktør i Folkehelsetilsynet Camilla Stoltenberg.