Hvilke muligheter og utfordringer skaper genredigering for norsk matproduksjon? Hvordan bør genredigert mat reguleres? Se debatten her.
Med genteknologi er det mulig å utvikle planter og dyr med stadig nye egenskaper. Griser som ikke blir syke av virussykdommer, planter som er motstandsdyktige mot soppinfeksjoner og mais som vokser bedre i et tørt klima er noen eksempler.
I fjor overleverte Bioteknologirådet et forslag til myndighetene til en moderne genteknologilov.
Under Arendalsuka vil politikere, aktører fra forskning, matproduksjon og forbrukerinteresser diskutere genteknologi. På et åpent møte 15. august spør vi:
•Hvilke muligheter og utfordringer gir denne utviklingen for norsk matproduksjon?
•Hvordan bør genredigert mat reguleres?
Tid: Torsdag 15. august, kl. 9-11 (frokost fra 8.30)
Sted: Thon hotell, Arendal (2. etasje). Kart her!
Medvirkende:
Olaug Bollestad, landbruks- og matminister (KrF)
Stein Erik Lauvås, stortingsrepresentant (Ap)
Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant (FrP)
Marit Knutsdatter Strand, stortingsrepresentant (Sp)
Trine Hvoslef Eide, professor og medlem av Bioteknologirådet
Lars Petter Bartnes, leder av Norges Bondelag
Ola Hedstein, administrerende direktør i Norsk Landbrukssamvirke
Aina Valland, direktør samfunnskontakt i Sjømat Norge
Inger Lise Blyverket, direktør for Forbrukerrådet
Aina Bartmann, leder av nettverket for GMO-fri mat og fôr
Trygve Brautaset, professor og leder for Senter for Digitalt Liv Norge og medlem av Bioteknologirådet
Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke
Møteleder: Ole Johan Borge, direktør i Bioteknologirådet
Arrangører: Bioteknologirådet, AquaGen, Bondelaget, Forbrukerrådet, NCE Heidner Biocluster, Nettverk for GMO-fri mat og fôr, NHO Mat og Drikke, Norsk Landbrukssamvirke, NMBU Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Senter for digitalt liv Norge
Ses!