Publisert: 28. februar 2020

Foto: iStock,

Bioteknologi er sentral i det grønne skiftet og åpner opp for mange muligheter. Kan granlaksen erstatte soyalaksen?

Tid: 19. mars kl 08.30-09.30 (frokost fra kl. 8.00)
Sted: Kulturhuset, hovedrommet. Youngsgt. 6, 0181 Oslo (kart her)
Arrangør: Bioteknologirådet

Gratis og åpent for alle.

Påmelding her.

Møtet strømmes.

I dag importerer vi soya til laksefôr fra land som Brasil og USA. Befolkningsvekst og klimaendringer gjør at landbruksområder over hele verden er under press. Hva om laksen i stedet kan spise lokalmat, som treflis? Norske skoger kan romme store verdier.

Men hvordan kan en norsk granstokk bli til laksefôr? Hva betyr det for laksens vekst og helse? Og er det mulig å ta steget fra akademia til industri?

Foredragsholdere:
Margareth Øverland, professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og senterdirektør for forskningssenteret Foods of Norway.

Svein Jarle Horn, professor i bioprosessteknologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)