Publisert: 8. november 2010

Drew Endy med rør med BioBricks, biologiske moduler av DNA som inneholder gener som gir mikroorganismer bestemte egenskaper. Foto: Science Photo Library/Scanpix.

Møt mannen som er i ferd med å gjøre genteknologi på mikroorganismer til allemannseie.

Drew Endy, geningeniør og en av gründerne bak BioBricks, kommer til Norge for å holde foredrag om syntetisk biologi. Hva skjer når genmodifisering av mikroorganismer begynner å leve sitt eget liv utenom tradisjonelle laboratorier og reguleringssystemer? Får vi en oppblomstring av nye bioteknologiske selskaper eller kommer bioterroren krypende?

Ordstyrer: Kåre Verpe, NHO

Panel:

  • Sissel Rogne, direktør i Bioteknologinemnda
  • Inger Sandlie, professor ved Universitetet i Oslo
  • Erik Tunstad, høgskolelektor i naturvitenskap ved Avdeling for lærerutdanning ved Høgskolen i Vestfold, tidligere fagredaktør for forskning.no og forskningsjournalist

I tillegg til Drew Endy kommer en gruppe studenter fra Cambridge som deltok i årets iGEM-konkurranse ved MIT i USA. Dette er en årlig studentkonkurranse i syntetisk biologi.

Arrangementet 7. desember er et samarbeid mellom Bioteknologinemnda og Det nye realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes’ hus ved Universitetet i Oslo og er støttet av Fritt ord.

Arrangementet er gratis. Du trenger ikke melde deg på, bare møt opp.

Sted: Vilhelm Bjerknes’ hus, Moltke Moes vei 35, Blindern

Tid: 14.30–17.15

Program

14.30-15.15 

iGEM Team Cambridge presenterer sitt bidrag i årets iGEM-konkurranse som gikk av stabelen ved MIT i USA i november. Les mer om laget.

Mingling med lett servering

15.15-16.00 

Drew Endy holder foredrag om syntetisk biologi.

16.00-17.15

Paneldebatt.

Mer informasjon

Temaark syntetisk biologi.