Frokostmøte: Den nye maten

7. mars 2023

Sted: Litteraturhuset i Bergen, sal Olav H. Hauge – Bergen

Tidspunkt: 8.30-9.00

Visste du at en ikke lenger trenger hverken sollys eller landareal for å lage mat? Eller at kyr som svetter mer, tåler høyere temperaturer bedre? Eller at det lages slaktfrie hamburgere?

På dette frokostmøtet forteller Håvard Øritsland Eggestøl fra Bioteknologirådet om noen av teknologiene som kan endre måten vi produserer mat på; fra gradvise forbedringer av hvordan matplanter utnytter gjødsel via genredigerte alger i ståltanker, til å lage mat med hydrogenspisende bakterier som kun trenger vann, strøm og luft.

Håvard Øritsland Eggestøl er seniorrådgiver i Bioteknologirådet og fiskehelsebiolog med doktorgrad i fiskeimmunologi. Bioteknologirådet er oppnevnt av regjeringen og gir råd, informerer og skaper debatt om bruk av bioteknologi.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Enkel servering.
Påmelding her.
Møtet strømmes og lenke legges ut her.